Romana English Francaise
Evenimente
Evenimente

Sărbătorirea Zilei Naţionale a României la Muzeul Judeţean Buzău

Primul centenar al Marii Uniri este sau ar trebui sa fie un moment de introspecţie, de reflecţie, oportunitatea de a trage linie si de a face, cu onestitate, bilanţul realizărilor si neimplinirilor noastre. Acesta este motivul pentru care, cu un an inaintea marelui eveniment, Muzeul Judeţean Buzău isi propune ca de 1 decembrie sa ia pulsul romanilor adresindu-le doua intrebari: - De ce iubim Romania? și Ce-i trebuie Romaniei ca să o iubim mai mult? Răspunsurile voastre pot constitui repere pentru ceea ce merită şi trebuie să fie România în anul Marelui Centenar. Considerăm că în peisajul festivităţilor dedicate Zilei Naţionale a României, un asemenea demers, care invită la introspecţie şi analiză este nu numai binevenit ci şi necesar. Astfel, cei ce vor vizita muzeul pe data de 1 decembrie, în intervalul orar 9-17 (accesul permis până la orele 16.15), vor găsi în holul instituţiei panouri pe care vor putea scrie răspunsurile la întrebările amintite. Primii 500 de vizitatori care vor răspunde acestor întrebări vor beneficia de un steguleţ tricolor, iar tuturor li se va asigura accesul gratuit pentru vizitarea expoziţiilor de bază ale muzeului. Vor putea fi vizitate, de asemenea gratuit, două expoziţii temporare recent vernisate, excepţionale prin valoarea obiectelor de patrimoniu expuse cât şi prin anvergura colaborărilor necesare realizării acestora: expoziţia arheologică "Podoabe străvechi" care reuneşte obiecte de podoabă cu o vechime aproximativă cuprinsă între 5000 şi 8000 de ani, ce fac parte din patrimoniul a opt muzee din sud-estul României şi expoziţia de artă cultă "Rodul tainic-sufletul omului" care cuprinde icoane vechi şi obiecte de artă cultă decorativă ce aparţin tezaurului de valori al Muzeului Episcopal Buzău.

Organizarea acestui eveniment îşi propune nu numai sărbătorirea Zilei Naţionale a României, ci şi măsurarea interesului cetăţenilor de a participa, în mod voluntar, nedisimulat şi direct la un eveniment cu o asemenea semnificaţie. Muzeul Judeţean Buzău consideră această propunere ca fiind un exerciţiu benefic în procesul de interiorizare şi asimilare a Zilei Naţionale ca fiind o sărbătoare a fiecăruia dintre noi şi, în egală măsură, a tuturor împreună. Cu speranţa că această activitate poate constitui o oportunitate de reafirmare şi consolidare a sentimentului de solidaritate naţională vă reiterăm invitaţia de a fi prezenţi în număr cât mai mare alături de muzeu la sărbătoarea tuturor românilor.

La mulţi ani România!

La mulţi ani români!


01.12.2017

INFORMATII TURISTICE BUZAU
HORECA IN JUDETUL BUZAU
PROGRAM OPERATIONAL
ALTE INFORMATII

Regio.Initiativa Locala.Dezvoltare Regionala www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reperezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.