Romana English Francaise
Obiective turistice in Judetul Buzau
Asezarile rupestre de la Alunis - Colti - Bozioru

Asezarile rupestre de la Alunis - Colti - Bozioru
Asezarile rupestre de la Alunis in muntii Buzaului (mileniul V i.Hr. - sec. XVIII) se gaseste cea mai mare concentrare de schituri si locuinte monahale din spatiul romanesc. in zona Alunis - Nucu - Fisici - Ruginoasa, aflate pe raza comunelor Colti, Bozioru, Braesti, precum si in localitatile Cozieni, Catina si Pietroasele au fost descoperite numeroase asezari rupestre, locuite din preistorie, altele folosite drept chilii de sihastri sau amenajate ca lacasuri de cult crestin.
Asezarile rupestre de la Alunis - Colti - Bozioru - 1 Asezarile rupestre de la Alunis - Colti - Bozioru - 2 Asezarile rupestre de la Alunis - Colti - Bozioru - 3 Asezarile rupestre de la Alunis - Colti - Bozioru - 4 Asezarile rupestre de la Alunis - Colti - Bozioru - 5
 
INFORMATII TURISTICE BUZAU
HORECA IN JUDETUL BUZAU
PROGRAM OPERATIONAL
ALTE INFORMATII

Regio.Initiativa Locala.Dezvoltare Regionala www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reperezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.