Romana English Francaise
Obiective turistice in Judetul Buzau
Manastirea Poiana Marului, cu Biserica `Tuturor Sfintilor`, Bisoca

Manastirea Poiana Marului, cu Biserica `Tuturor Sfintilor`, Bisoca
A fost ctitorita in 1730-1733, insa biserica de lemn a ars in 1771 si a fost refacuta intre 1781 si 1784. La Poiana Marului poposea si Alexandru Vlahuta care descrie frumusetea acestor locuri: `Aici la capatul Bisocii e Schitul Poiana Marului, ascuns in mijlocul padurii ce imbraca pana jos malul drept al Ramnicului`. Manastirea a fost un important monastic si cultural in secolul al XVIII-lea. Cuviosul VASILE a ridicat pe cheltuiala domnitorului Constantin Mavrocordat asezamantul Monahal de la Poiana Marului si a reinfiintat manastirile de la Ratesti (1760) si de la Ciolanu (1764-1767). Sfantul Vasile de la Poiana Marului (n. 1692-d. 25 aprilie 1767) este primul sfant canonizat de Episcopia Buzaului, pe 6 octombrie 2003, fiind sarbatorit pe 25 aprilie, ziua cand a plecat la Domnul.
Manastirea Poiana Marului, cu Biserica `Tuturor Sfintilor`, Bisoca - 1 Manastirea Poiana Marului, cu Biserica `Tuturor Sfintilor`, Bisoca - 2  
INFORMATII TURISTICE BUZAU
HORECA IN JUDETUL BUZAU
PROGRAM OPERATIONAL
ALTE INFORMATII

Regio.Initiativa Locala.Dezvoltare Regionala www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reperezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.