Romana English Francaise
Obiective turistice in Judetul Buzau
Conacul Marghiloman

Conacul Marghiloman
A fost construit de Iancu Marghiloman intre 1883 si 1887. Dupa moartea acestuia, conacul este modernizat de fiul sau, Alexandru Marghiloman, dupa planurile arhitectului francez Paul Gottreau. in 1897 este inaugurata VILA `ALBATROS`, purtand numele calului preferat al viitorului prim-ministru. Alexandru Marghiloman (1854-1925) a avut o lunga si bogata cariera politica, fiind ministru al Justitiei, ministru al Lucrarilor Publice, ministru al Agriculturii, Industriei, Comertului si Domeniilor, ministru al Afacerilor Straine, ministru de Interne, ministru de Finante si apoi prim-ministru intr-un moment crucial in istoria Romaniei, in 1918. Ca prim-ministru, a primit la Chisinau actul unirii cu Basarabia, pe 27 martie 1918, declarand ca: `de azi inainte Basarabia este pentru vecie unita cu Romania`.
Conacul Marghiloman - 1  
INFORMATII TURISTICE BUZAU
HORECA IN JUDETUL BUZAU
PROGRAM OPERATIONAL
ALTE INFORMATII

Regio.Initiativa Locala.Dezvoltare Regionala www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reperezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.